Krabowe burgery
Dodane przez Ela Korzeniowska dnia Grudzień 05 2019 20:04:06
Najmłodszych uczniów naszej szkoły odwiedził malutki krab. Kraby to małe skorupiaki, które preferują ciepłe i wilgotne środowiska. To sprytne i zwinne zwierzęta, które lubią chodzić do tyłu. Skorupiaki te mają twardy pancerz i dwie pary czułek. Ciekawostką jest, że ich odnóża mogą mieć rozpiętość nawet do 3 metrów. Mięso kraba jest jednym z częściej spożywanych ze wszystkich owoców morza i ryb. W kuchni można je wykorzystać na kilka sposobów: smażyć, gotować czy stosować do sałatek. Bardzo popularnym daniem są paluszki krabowe, które mieliśmy okazję skosztować. Wspólnie przygotowaliśmy "krabowe burgery", które nie dość, że wyglądały pięknie to znakomicie smakowały.
Agnieszka Kanar