Warsztaty dietetyczne
Dodane przez Ela Korzeniowska dnia Luty 08 2024 21:03:33
23 stycznia uczniowie klasy 1 b, 1 c i 2 c uczestniczyli w spotkaniu dotyczącym zdrowego jedzenia. Warsztaty prowadziła pani Justyna Libera nauczyciel akademicki oraz studentki dietetyki Justyna i Amanda z Uniwersytetu Przyrodniczego. Dzieciaki dowiedziały się, że najzdrowszym warzywem na świecie jest jarmuż, a potem szpinak. Uczniowie pod nadzorem opiekunów przygotowali przepyszny, zdrowy, zielony, warzywno - owocowy koktajl, a także kulki mocy bez cukru z migdałów, bananów i wiórek kokosowych. Nawet ci, co często marudzą przy jedzeniu byli zachwyceni smakiem tych deserów. Każdy z nas przepada za słodkościami. Właściwe dobranie produktów jakie daje nam natura może pozytywnie zaskoczyć nasze podniebienia. Pamiętajmy, że pyszne może być słodkie choć bez cukru. Zachęcamy do kulinarnych eksperymentów i zdrowia na talerzu.
Dziękujemy Pani Patrycji Kwiatosz za propozycję wspaniałych warsztatów.
Galeria foto
Liliana Żołyniak-Maińska