Kraboburger dla odmiany
Dodane przez Ela Korzeniowska dnia Luty 15 2022 18:08:30
Bułeczka, oliwki, seler naciowy, mięsko krabie - to główne elementy kraboburgerów, jakie uczniowie klasy I c przygotowywali w ramach lutowego spotkania z Panią Przyrodą, a w zasadzie ich kulinarnej części. Przekąska nie dość, że fantastycznie wyglądała, to równie wyśmienicie smakowała i co najważniejsze: można ją skopiować w warunkach domowych.
Kulinaria były na końcu, a spotkanie zaczęło się ciekawą legendą o tym, dlaczego kraby są tak małe. Dlaczego? Zapytajcie pierwszaków z I c. Zdradzę tylko że niemałą rolę odegrał tu brak dyscypliny wśród tych uroczych wielonogów... Można było poobserwować kraba podczas posiłku, a także pogłaskać go. Jest delikatny w dotyku - trzeba przyznać - kwitują pierwszaki i smacznie smakuje.

Galeria foto


Elżbieta Korzeniowska